top of page

שאלות ותשובות

04למה לא להקים ועד עובדים פנימי ולפתוח
    במשא ומתן מול ההנהלה?

 

  • דבר לא מונע קיצוצים עתידיים או להתחשב בדעתם של העובדים

  • במידה ונגיע לסיכומים עם ההנהלה על תנאים מסוימים שום דבר לא מונע מההנהלה בעוד שנה לבטל את ההטבות

  • ועד עובדים פנימי סופו להיטמע ולהפוך לחלק מההנהלה

מאחר ואין אנו מעוניינים באף מצב מהמצבים הללו, יש רק אפשרות אחת של להיות מאוגדים תחת ארגון גג. 

 

05. אם הועד כבר הוקם האם יש צורך עוד לחתום?



עם השגת השליש הדרוש מקרב עובדי החברה המעוניינים בהקמת ועד והכרת החברה בועד העובדים כועד עובדים יציג מתחילים ועד העובדים וההנהלה בשיחות לשם הסדרת הסכם קיבוצי שיטיב עם עובדי החברה ויקח את העובדים כשותפים להצלחות החברה.
במקביל הועד מקדם פעילויות רווחה, סיוע משפטי ביחסי עבודה לעובדים ומצייג עובדים בשימועים.
 

01מה המשמעות של הקמת ועד עובדים?

 

הזכות להתאגד בועד עובדים מעוגנת בחוקי מדינת ישראל ואף באמנות בין לאומיות עליהן היא חתומה.

זכות זו שמורה לכל עובד ועובדת ונועדה לאזן את יחסי הכוחות הלא שוויוניים בין המעסיקים לעובדים ולאפשר לעובדים לממש את כוחם על מנת לתבוע שכר ותנאי העסקה משופרים ולמנוע מהמעסיקים ניצול של העובדים. ארגון עובדים יציג, הוא זה אשר לפחות שליש מהעובדים הצטרפו אליו. ועד העובדים הוא זרוע של ארגון העובדים היציג. ועד שמסונף לארגון העובדים היציג יכול לפנות אל ההנהלה, לתבוע מו”מ ולחתום על הסכמים בשם כלל העובדים ולטובתם. בישראל קיימת חובה חוקית על מעסיק לנהל מו”מ בתום לב עם ארגון העובדים היציג (ועם וועד העובדים).

 

02מהו הסכם קיבוצי?



הסכם קיבוצי הוא חוזה משפטי שנערך בין ארגון עובדים לבין מעביד והוגש לרישום (הגשה לרישום הינה תנאי הכרחי לקיומו של הסכם קיבוצי כמשמעו בחוק) למשרד התעשייה, מסחר ותעסוקה והמחלקה ליחסי עבודה.הסכם קיבוצי עוסק בין היתר בנושאים הבאים: נהלי קבלת אדם לעבודה וסיום עבודתו, תנאי-עבודה, יחסי-עבודה, זכויות וחובות של הצדדים להסכם, מנגנון העלאות שכר, פנסיה, קרן השתלמות ועוד...הסכם קיבוצי מבשיל במשא ומתן בין ארגון עובדים לבין מעביד, הקרוי "משא ומתן קיבוצי". ולאחר שהגיעו להסכמות על סעיפיו, נחתם בידי הצדדים, ונרשם כחוק, הוא הופך להיות בעל תוקף המחייב את המעביד ואת כל העובדים עליהם חל ההסכם.כל ההסכמים הקיבוציים רשומים כחוק אצל רשם ההסכמים הקיבוציים, ומאגר המידע על כל הסכם, מפורסם באינטרנט באתר משרד התמ"ת. להסכם קיבוצי יש תוקף כמו "חוק" במקום העבודה. הסכם מקבל מעמד של "הסכם קיבוצי" רק בחתימה של ארגון עובדים יציג.

 

 

03למה דווקא ההסתדרות הכללית החדשה?



ההסתדרות הייתה ונותרה במשך עשרות שנים המוסד הוותיק ביותר בכלכלה והחברה הישראלית. מאות אלפי עובדים וגמלאים מאורגנים בהסתדרות, ועוד מאות אלפים אחרים הנהנים מפעילותה, מרכיבים יחד את ארגון העובדים הגדול והחזק בישראל. ההסתדרות שמה בראש מעייניה את טובת העובד ופועלת בכל המישורים על מנת להגן על זכויותיו במקום עבודתו. ההסתדרות פועלת נמרצות מידי יום ביומו לחיזוק מעמד העובדים בכלל מגזרי העבודה, לחתימת הסכמי עבודה קיבוציים, אשר תכליתם היא שיפור תנאי העסקה, הענקת ביטחון תעסוקתי ותנאים סוציאליים במקום העבודה.להסתדרות מרחבים ושלוחות ברחבי הארץ, אשר דואגים לשמור על זכויותיך, העובד, מפני כל הפרה אפשרית. ההסתדרות מציעה את שירותיה הארגוניים והמשפטיים על מנת לעזור לכל עובד או גמלאי הזקוקים לעזרה במימוש זכויותיהם.
המחלקה המשפטית לפרט, מטפלת בפניות אישיות ופרטניות של עובדים הזקוקים לייצוג משפטי בתביעות מול מעסיקיהם. יתר על כן, לחבר הסתדרות, הזכות ליהנות מסל השירותים הקיים בהסתדרות ובמוסדותיה, הכולל בין השאר:
• קרן שביתה המבטיחה את קיומם הכלכלי של קבוצות עובדים

  המבקשות לממש את זכותם לשבות המאפשרת במסגרת סכסוך

  עבודה קיבוצי שאושר על ידי האגף לאיגוד מקצועי

• הזכות לבחור ולהיבחר למוסדות ההסתדרות
• סיוע משפטי בנושא צרכנות בכדי להגן על כוח הקנייה של העובדים

   ועל ערך כספם.
• קבלת הטבות ושירותי ייעוץ בנעמ"ת
• קבלת שירותי תרבות, חברה, פנאי וקהילה ההסתדרות בעלת ניסיון

   רב באיגוד חברות שונות וניהול מו"מ בעוד איגודים אחרים לא צלחו    

   במהלכיהם.
נוסף על כל זאת, אל לנו לשכוח שמרבית לקוחותינו הם לקוחות המאוגדים תחת קורת גג זהה לשלנו, תחת ההסתדרות הכללית החדשה ואין צורך לציין את החשיבות של קשר חזק בין ועדים.

© כל הזכויות שמורות לועד עובדי נס טכנולוגיות ©

bottom of page